Carrot cake muffins

Carrot cake muffins

 

 

 

 

 

 

Wat heb je nodig voor 6 muffins:

  • 150 gram amandelmeel
  • 3 eieren
  • 80 gram wortel
  • Handje rozijnen
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 50 ml kokosolie, gesmolten
  • 3 eetlepels honing
  • 1 theelepel koekkruiden
  • snuf zout

Voor de frosting:

  • 200 gram kokosyoghurt
  • 2 theelepels rasp van een citroen
  • 2 eetlepels honing
  • Optioneel: pistachenoten, grof gehakt
  1. Verwarm de oven voor op 175 graden
  2. Bekleed de muffinvormpjes met een muffinpapiertje
  3. Doe de wortel in een keukenmachine en maak fijn
  4. Mix de eieren tot ze luchtig zijn in een kom
  5. Voeg amandelmeel, bakpoeder, kokosolie, honing, koekkruiden en zout toe en mix door elkaar
  6. Voeg de wortel en rozijnen toe en roer dit met een lepel goed door elkaar
  7. Giet het beslag in de muffinvormpjes
  8. Zet in de oven en bak ze 25 minuten. Na 25 minuten wel eerst even met een satéprikker testen of ze gaar zijn
  9. Rasp de citroen
  10. Meng de citroenrasp en honing door de kokosyoghurt
  11. Verdeel dit mengsel over de afgekoelde muffins en laat minimaal 30 minuten in de koelkast staan
  12. Bestrooi voor de echte finishing touch de muffins met de grof gehakte pistachenoten

 

Naar het overzicht

© 2020 chAnge voeding & lifestyle
Website door Linqq