(Glutenvrije) pastasalade met zongedroogde tomaat en spinazie
Wat heb je nodig voor 4 personen:
- 500 gram pasta (farfalle, penne of fusilli)
- 3 lente-uitjes
- 400 gram spinazie
- 1 potje zongedroogde tomaten
- 50 gram pijnboompitten
- 1 eetlepel verse oregano
Voor de dressing:
- 60 ml olijfolie
- 2 tenen knoflook
- chilipoeder
- peper
- Kook de (glutenvrije) pasta al dente en spoel af met koud water
- Rooster de pijnboompitten
- Snijd de lente-uitjes in ringen, de spinazie (steeltjes verwijderen) en de zongedroogde tomaten in reepjes
- Snijd de knoflook fijn en maak de dressing door de olijfolie, knoflook, en peper samen te voegen. Voeg wat chilipeper naar smaak toe en roer goed door.
- Doe de pasta in een schaal en voeg de lente-ui, spinazie, oregano en zongedroogde tomaatjes toe.
- Schenk de dressing door de salade en voeg de pijnboompitten toe.
- Schep alles goed door elkaar.
Lekker als lunch of als bijgerecht!