Oosterse linzensoep

Oosterse linzensoep

 

 

 

 

 

 

Wat heb je nodig:

  • 150 gram rode linzen (ongekookt)
  • 200 gram wortel
  • 2 uien
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 blik tomatenblokjes (400 gram)
  • 1 blik kokosmelk (400 ml)
  • 2 groentebouillonblokjes (AH = glutenvrij)
  • 900 ml water
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 theelepel kaneel
  • 2 eetlepels citroensap
  • Zwarte peper
  • 50 gram verse spinazie
  • 1 eetlepel kokosolie
  1. Doe de linzen in een zeef en spoel goed af met koud water
  2. Snijd de ui en wortel in kleine blokjes en snijd de knoflook fijn
  3. Verhit de kokosolie in een pan en bak de ui en wortel ongeveer 3 minuten
  4. Voeg de knoflook, kurkuma en kaneel toe en bak heel even mee
  5. Voeg de rode linzen, tomatenblokjes, kokosmelk, bouillonblokjes, peper en het water toe
  6. Roer goed door en laat de soep op een middelhoog vuur 25 minuten koken totdat de linzen zacht zijn
  7. Voeg het citroensap en de spinazie toe en roer door totdat de spinazie geslonken is.
  8. Serveer de soep in grote kommen.

 

Naar het overzicht

© 2020 chAnge voeding & lifestyle
Website door Linqq