Oosterse linzensoep
Wat heb je nodig:
- 150 gram rode linzen (ongekookt)
- 200 gram wortel
- 2 uien
- 3 teentjes knoflook
- 1 blik tomatenblokjes (400 gram)
- 1 blik kokosmelk (400 ml)
- 2 groentebouillonblokjes (AH = glutenvrij)
- 900 ml water
- 1 theelepel kurkuma
- 1 theelepel kaneel
- 2 eetlepels citroensap
- Zwarte peper
- 50 gram verse spinazie
- 1 eetlepel kokosolie
- Doe de linzen in een zeef en spoel goed af met koud water
- Snijd de ui en wortel in kleine blokjes en snijd de knoflook fijn
- Verhit de kokosolie in een pan en bak de ui en wortel ongeveer 3 minuten
- Voeg de knoflook, kurkuma en kaneel toe en bak heel even mee
- Voeg de rode linzen, tomatenblokjes, kokosmelk, bouillonblokjes, peper en het water toe
- Roer goed door en laat de soep op een middelhoog vuur 25 minuten koken totdat de linzen zacht zijn
- Voeg het citroensap en de spinazie toe en roer door totdat de spinazie geslonken is.
- Serveer de soep in grote kommen.