Oosterse salade met zalm

Oosterse salade met zalm

 

 

 

 

 

 

Wat heb je nodig voor 2 personen:

  • 2 stukken zalm met huid
  • 1 zak veldsla
  • 1 eetrijpe avocado
  • ½ komkommer
  • 1 kleine rode paprika
  • 8 cherrytomaatjes
  • 1 kleine rode ui
  • 2 lenteuitjes
  • 1 handje (gebrande) cashew noten
  • Zout en peper

Voor de dressing:

  • 1 eetlepel Ketjap Manis (van Inproba is glutenvrij)
  • 1 eetlepel chilisaus
  • ½ eetlepel citroensap
  • 1 theelepel vissaus (van AH is glutenvrij)
  1. Verwarm de oven op 200 graden
  2. Leg de zalmmoten op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrooi met wat zout en peper
  3. Snijd de avocado, komkommer en paprika in kleine blokjes en halveer de tomaatjes
  4. Snipper de rode ui, doe in een schaaltje en bestrooi met wat peper en zout (hierdoor wordt de ui wat minder scherp van smaak)
  5. Snijd de lenteui in dunne ringen
  6. Zet ondertussen de zalm 10-15 minuten in de oven
  7. Verdeel de veldsla over de borden en voeg de andere ingrediënten toe en meng alles goed door elkaar
  8. Voeg de ingrediënten van de dressing bij elkaar in een schaaltje en roer door
  9. Neem de zalm uit de oven en verdeel in stukjes en leg deze op de salade
  10. Als laatste verdeel je de dressing erover en het genieten kan beginnen.

 

Naar het overzicht

© 2020 chAnge voeding & lifestyle
Website door Linqq