Courgettesoep met pesto

Courgettesoep met pesto

 

 

 

 

 

 

Wat heb je nodig voor 4 personen:

      • 3 courgettes
      • 1 middelgrote ui
      • 2 tenen knoflook
      • 1 eetlepel traditionele olijfolie
      • 1½ kippenbouillontabletten
      • 1¼ liter water

Voor de pesto

      • 30 gram Parmezaanse kaas
      • 30 gram verse basilicum
      • 40 gram geroosterde pijnboompitten
      • Olijfolie
  1. Snipper de uie en snijd de knoflook fijn
  2. Snijd de courgette in kleine stukjes
  3. Bak in een pan de ui glazig. Bak de knoflook even mee
  4. Voeg de courgette toe en schep even om
  5. Voeg het water en de bouillontabletten toe en laat 15 minuten rustig koken.
  6. Maak ondertussen de pesto:
  • Rasp de kaas
  • Voeg de basilicum en de helft van de pijnboompitten toe
  • Mix dit in de hakmolen van de staafmixer of in een keukenmachine en voeg langzaam wat olijfolie toe
  1. Neem de soep van het vuur en mix met de staafmixer
  2. Verdeel over de borden of schaaltjes en garneer met de pesto en wat pijnboompitten

Naar het overzicht

© 2020 chAnge voeding & lifestyle
Website door Linqq