Rijstnoedels met kip, paprika en broccoli
Wat heb je nodig voor 3 personen:
- 450 gram kippendijfilet
- 1 rode paprika
- 1 groene paprika
- 1 stronk broccoli
- 1 bakje kastanjechampignons
- 2 lenteui
- 2 tenen knoflook
- 2 cm verse gember
- 2 eetlepels sesamolie
- 3 eetlepels sojasaus (Go-Tan = glutenvrij)
- ½ eetlepel chilisaus (AH = glutenvrij)
- 4 nestjes van Thaise fairtrade rijstnoedels (AH = glutenvrij)
- Zet een pan water op het vuur voor de rijstnoedels
- Snijd de kippendijfilet in blokjes
- Snijd de paprika in reepjes, broccoli in roosjes, lenteui in reepjes en de champignons in vieren
- Snijd de knoflook en gember fijn
- Meng in een schaaltje de gember, sesamolie, sojasaus en chilisaus
- Doe wat olijfolie in een wok en bak de kip.
- Voeg de groenten toe en bak even mee.
- Doe de noedels ondertussen in het kokende water, zet het vuur uit en laat 2 minuten staan
- Voeg de knoflook bij de kip en groenten en voeg daarna de saus van gember, sesamolie, soja- en chilisaus toe.
- Giet de noedels af, laat uitlekken en meng door de kip en groenten.
Een snelle maaltijd bomvol vitaminen!