Salade met gamba's en gegrilde groenten
Wat heb je nodig voor 2 personen:
- 10 cherrytomaatjes
- 3 worteltjes geraspt
- 1 gele paprika
- 1 rode ui
- Klein bakje groene asperges
- 16 gamba’s
- Olijfolie
- Peper
- Oregano
- Chilipoeder
- ½ citroen
Voor de dressing:
- 3 eetlepels olijfolie
- 3 eetlepels citroensap
- 1 eetlepel honing
- Peper
- Chilipoeder (naar smaak)
- Verwarm de oven voor op 200 graden
- Halveer de tomaatjes, rasp de wortel, snijd de paprika en ui in stukjes
- Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg de groenten hier in rijtjes op
- Sprenkel er wat olijfolie over en bestrooi met wat peper, oregano en chilipoeder en meng dit door de groenten
- Zet de bakplaat 10 minuten in de oven
- Haal de bakplaat uit de oven en schuif de groenten wat uit elkaar en leg de gamba’s ertussen
- Sprenkel wat olijfolie over de gamba’s en strooi er wat peper, oregano en chilipoeder over en knijp de helft van de citroen over de gamba’s en meng dit door de gamba’s
- Zet de bakplaat 5-8 minuten in de oven
- Maak ondertussen de dressing door de olijfolie, citroensap, honing, peper en chilipoeder te mengen
- Verdeel de sla over 2 schalen
- Verdeel de groenten en garnalen over de 2 schalen en meng dit door elkaar
- Schenk als laatste de dressing over de salades