Thaise Curry

Thaise Curry

 

 

 

 

 

 

Wat heb je nodig voor 4 personen:

  • 500 gram kippendij
  • 1 ui
  • 2 rode paprika’s
  • 1 courgette
  • 1 rode peper
  • 150 gram doperwten (diepvries)
  • 1 limoen
  • 1 cm verse gember
  • 2 tenen knoflook
  • 1 blikje tomatenpuree (klein)
  • ½ blok groentebouillon
  • 1 blik kokosmelk
  • 4 flinke theelepels kurkuma
  • 3 flinke theelepels kerrie
  • 1 theelepel nootmuskaat
  • 1 theelepel djahé
  • 1 eetlepel vissaus
  • Verse basilicum (garnering)
  • 1 pak Basmatirijst
  1. Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing
  2. Snipper de ui en snijd de paprika in blokjes
  3. Snijd de courgette in plakjes en halveer
  4. Verwijder de zaadlijsten en snijd de rode peper fijn (hoeveelheid naar eigen wens)
  5. Snijd de knoflook fijn en de gember
  6. Snijd de kippendij in blokjes van zo’n 2x2 cm
  7. Verwarm wat olie in een pan en bak de kippendij rondom bruin
  8. Voeg de ui toe en bak even mee
  9. Voeg de rode peper, knoflook en gember toe en schep even om
  10. Voeg de paprika en courgette toe en bak 5 minuten mee
  11. Schep de tomatenpuree erdoor en voeg de kokosmelk, sap van de limoen, kurkuma, kerrie, nootmuskaat, vissaus, djahé en bouillonblok toe
  12. Roer de doperwten erdoor en laat de curry 20 minuten zachtjes pruttelen
  13. Garneer met wat verse basilicum

 

 

 

 

Naar het overzicht

© 2021 chAnge voeding & lifestyle
Website door Linqq