Thaise Curry
Wat heb je nodig voor 4 personen:
- 500 gram kippendij
- 1 ui
- 2 rode paprika’s
- 1 courgette
- 1 rode peper
- 150 gram doperwten (diepvries)
- 1 limoen
- 1 cm verse gember
- 2 tenen knoflook
- 1 blikje tomatenpuree (klein)
- ½ blok groentebouillon
- 1 blik kokosmelk
- 4 flinke theelepels kurkuma
- 3 flinke theelepels kerrie
- 1 theelepel nootmuskaat
- 1 theelepel djahé
- 1 eetlepel vissaus
- Verse basilicum (garnering)
- 1 pak Basmatirijst
- Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing
- Snipper de ui en snijd de paprika in blokjes
- Snijd de courgette in plakjes en halveer
- Verwijder de zaadlijsten en snijd de rode peper fijn (hoeveelheid naar eigen wens)
- Snijd de knoflook fijn en de gember
- Snijd de kippendij in blokjes van zo’n 2x2 cm
- Verwarm wat olie in een pan en bak de kippendij rondom bruin
- Voeg de ui toe en bak even mee
- Voeg de rode peper, knoflook en gember toe en schep even om
- Voeg de paprika en courgette toe en bak 5 minuten mee
- Schep de tomatenpuree erdoor en voeg de kokosmelk, sap van de limoen, kurkuma, kerrie, nootmuskaat, vissaus, djahé en bouillonblok toe
- Roer de doperwten erdoor en laat de curry 20 minuten zachtjes pruttelen
- Garneer met wat verse basilicum