Tom Ka Kai soep

Tom Ka Kai soep

 

 

 

 

 

 

Wat heb je nodig:

  • 350 gram kipfilet
  • 3 tenen knoflook
  • 1 rode peper
  • 2 cm verse gember
  • 1,5 limoen
  • 3 stengels lemongras geplet
  • 250 gram kastanjechampignons in plakjes
  • 3 bosuitjes in ringen gesneden
  • 1,5 eetlepel vissaus
  • 1 groentebouillon tablet
  • 1 liter water
  • 1 blik kokosmelk
  • Snufje laos
  • Zout en peper
  • Koriander (voor de liefhebber)
  1. Snijd de peper doormidden en verwijder de zaadjes. Voeg naar wens zaadjes toe om de soep pittig te maken
  2. Snijd de gember en knoflook fijn
  3. Stamp in een vijzel de peper, knoflook en gember met wat zout tot een puree
  4. Verhit wat olijfolie in een pan een bak de kip rondom bruin
  5. Voeg de puree toe en bak 1 minuut mee
  6. Voeg water toe en de bouillonblok en breng zacht aan de kook
  7. Rasp een halve limoen en bak de champignons even in een pannetje
  8. Voeg de champignons, limoenrasp, laos en lemongras (eerst even pletten) toe en laat 15 minuten koken
  9. Pers een limoen uit
  10. Voeg de kokosmelk, limoensap, bosui en vissaus toe aan de soep en laat de soep nog 10 minuten op een middelhoog vuur pruttelen
  11. Voor de liefhebber van koriander deze toevoegen

 

Naar het overzicht

© 2020 chAnge voeding & lifestyle
Website door Linqq