Tom Ka Kai soep
Wat heb je nodig:
- 350 gram kipfilet
- 3 tenen knoflook
- 1 rode peper
- 2 cm verse gember
- 1,5 limoen
- 3 stengels lemongras geplet
- 250 gram kastanjechampignons in plakjes
- 3 bosuitjes in ringen gesneden
- 1,5 eetlepel vissaus
- 1 groentebouillon tablet
- 1 liter water
- 1 blik kokosmelk
- Snufje laos
- Zout en peper
- Koriander (voor de liefhebber)
- Snijd de peper doormidden en verwijder de zaadjes. Voeg naar wens zaadjes toe om de soep pittig te maken
- Snijd de gember en knoflook fijn
- Stamp in een vijzel de peper, knoflook en gember met wat zout tot een puree
- Verhit wat olijfolie in een pan een bak de kip rondom bruin
- Voeg de puree toe en bak 1 minuut mee
- Voeg water toe en de bouillonblok en breng zacht aan de kook
- Rasp een halve limoen en bak de champignons even in een pannetje
- Voeg de champignons, limoenrasp, laos en lemongras (eerst even pletten) toe en laat 15 minuten koken
- Pers een limoen uit
- Voeg de kokosmelk, limoensap, bosui en vissaus toe aan de soep en laat de soep nog 10 minuten op een middelhoog vuur pruttelen
- Voor de liefhebber van koriander deze toevoegen