Zomerse tomatensoep
Wat heb je nodig:
- 1 kilo trostomaten
- 2 tenen knoflook
- 2 uien
- 1 klein blikje tomatenpuree
- 2 eetlepels balscamicoazijn
- 3 eetlepels olijfolie
- 3 takjes verse tijm
- 6 blaadjes basilicum
- 1½ groentebouillontablet (AH= glutenvrij)
- 750 ml water
- Verwarm de oven voor op 175 graden
- Snijd de tomaten doormidden en leg op een met bakpapier beklede bakplaat
- Besprenkel de tomaten met de balsamicoazijn
- Snijd de uien in stukken en leg deze samen met de ongepelde knoflook tussen de tomaten
- Verdeel er 2 eetlepels olijfolie over en zet de bakplaat in de oven
- Haal de bakplaat na 45 minuten uit de oven
- Verhit 1 eetlepel olijfolie in de pan en bak de tomatenpuree heel even
- Pel de knoflook en voeg de tomaten, ui en knoflook bij de tomatenpuree
- Roer even goed door en voeg het water, de tijm- en basilicumblaadjes en de bouillontabletten toe
- Pureer met de staafmixer en breng op smaak met wat peper
- Garneer met een wat extra basilicumblaadjes