Zomerse tomatensoep

Zomerse tomatensoep

 

 

 

 

 

 

Wat heb je nodig:

  • 1 kilo trostomaten
  • 2 tenen knoflook
  • 2 uien
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 2 eetlepels balscamicoazijn
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 3 takjes verse tijm
  • 6 blaadjes basilicum
  • 1½ groentebouillontablet (AH= glutenvrij)
  • 750 ml water 
  1. Verwarm de oven voor op 175 graden
  2. Snijd de tomaten doormidden en leg op een met bakpapier beklede bakplaat
  3. Besprenkel de tomaten met de balsamicoazijn
  4. Snijd de uien in stukken en leg deze samen met de ongepelde knoflook tussen de tomaten
  5. Verdeel er 2 eetlepels olijfolie over en zet de bakplaat in de oven
  6. Haal de bakplaat na 45 minuten uit de oven
  7. Verhit 1 eetlepel olijfolie in de pan en bak de tomatenpuree heel even
  8. Pel de knoflook en voeg de tomaten, ui en knoflook bij de tomatenpuree
  9. Roer even goed door en voeg het water, de tijm- en basilicumblaadjes en de bouillontabletten toe
  10. Pureer met de staafmixer en breng op smaak met wat peper
  11. Garneer met een wat extra basilicumblaadjes

 

 

Naar het overzicht

© 2020 chAnge voeding & lifestyle
Website door Linqq